יום שבת, 16 בספטמבר 2006

המתכון לעוגת הגבינה המושלמת - באדיבות אמא של עוּגִּיג

מתכון נפלא לעוגת גבינה ללא בצק!

רצוי להכין בתבנית פיירקס.


המצרכים:

6 ביצים מס' 1 (רצוי לא מהמקרר)
3 חב' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה 15%
2 סוכר וניל
 ½1  כוסות סוכר
½  כוס קורנפלור
½  כוס קמח תופח (אוסם)
מרגרינה לאפיה (לשימון התבנית).

אופן ההכנה:


1.   לחמם תנור מראש! (175 מעלות).
2.   להפריד את הביצים (חלבונים וחלמונים) לשתי קערות הקצפה.
3.   להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב וקשה.
4.   להקציף את החלמונים עם ½ כוס סוכר ועם 2 סוכר וניל לקצף אחיד, להוסיף את הגבינות, השמנת, הקורנפלור והקמח, ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5.   לצקת את התערובת לקערת הקצף ולאחד את שתיהן בעזרת כף עץ בתנועות "עטיפה" עדינות.  זהירות! - לא לשבור את הקצף!
6.   לצקת את הבלילה לתבנית פיירקס משומנת היטב (במרגרינה לאפייה).
7.   לאפות במשך 60 דקות בחום של 175 מעלות.

אם בסוף האפיה, העוגה החמה "יושבת" מעל שפת התבנית, יש לעזור לה לחזור לתבנית בזהירות עם סכין, על מנת שלא תשקע באמצע בזמן הקירור.

חג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה